Renovation of prestige chalet with extension

Renovation of prestige chalet with extension

Projet

Rénovation d’un chalet de prestige, extension

Lieu

Meribel, Savoie

This project is a story that began with an encounter between Agence Amevet and a family of three brothers and sisters, who were eager to renovate a marvellous property that their father had built in the 1990s.

The family lives a long distance away from Méribel for a good part of the year, so they were looking for a professional who could partner them in this renovation.

At the first on-site meeting with the owners, Pierre François Amevet invited each of them to air their expectations so he could sum up their needs. With his expertise, Pierre-François was able to provide quick answers and put forward schemes for tackling all the issues raised.

This family of hoteliers, well seasoned in the management of hotel-related building projects, entrusted us with this undertaking: in our team of interior architects, they discovered an approach exactly in line with their expectations and demands.

As the renovation project took shape, our interior architects first set out to take advantage of the as-yet unused space on the ground floor. A major move was to repurpose the entrance porch to receive a chalet extension. Conversions like these enabled, among other improvements, the creation of a top class ski room and a superb entrance hall. Spacious and stylish, it is sure to appeal to all visitors.

Our interior architects renovated every level in the “contemporary mountain” style sought by the owners.

Each private suite was refurbished with its own specific decor, the different family members being adamant that their space should reflect their personality.

Some spaces were laid out especially for children and adolescents—game and video rooms, dormitory, bedrooms under the eaves, all very cosy.

Last but not least, the capacious main room, with its striking dimensions and ceiling height, provides a warm, friendly area featuring a number of design statements: stylish lighting, glass roof, entirely custom-built kitchen with a suspended metal module separating it from the meal area.

The project culminated in total satisfaction for the owners as regards the quality of the finished job and the efficiency of the project management.

Date:

18 September 2017

Category:

Particuliers